Luna e Terra vruchten- en groentesappen

Welke variant je ook kiest, bij de vruchtensappen van Luna e Terra weet je één ding zeker: het is puur sap vol voedingsstoffen. Al het fruit wordt biodynamisch geteeld en na de oogst vers geperst – zonder toevoegingen.  De sappen komen bijvoorbeeld ook nooit uit concentraat wat vervolgens weer aangelengd wordt met water. Dit is bij biodynamische producten ook niet toegestaan, zodat het product zo onbewerkt mogelijk is. De biodynamische telers werken jaar in jaar uit aan de opbouw van een levende bodem, waarvan zijzelf én toekomstige generaties kunnen oogsten. Dat is goed voor de natuur én goed voor je gezondheid.

De Luna e Terra sappen worden in Duitsland gemaakt zonder winstoogmerk, waar al decennialang biodynamische sappen vers worden geperst. Na het persen worden ze gebotteld in glazen flessen. Dus plasticvrij. let-assortiment-banners

Afvullen versgeperste sappen


Luna e Terra vruchtensappen zijn verkrijgbaar in diverse smaken:

Appel-mango, appelsap natuurtroebel, bosvruchten, druivensap rood van de druivenrassen Barbera en Montepulciano, druivensap wit Chardonnay, sinaasappel en tropische mix en nog veel meer. Allen niet aangelengd met water.

Rood druivensap
De druiven voor het rode druivensap komen uit Italië, waar de druivenranken op eigen kracht groeien in de volle grond. De Barbera-druif geeft het sap de dieprode kleur en de intense smaak. De Montepulciano-druif is zoeter en zorgt voor een evenwichtige zoet-zuurverhouding. Rode druiven zijn vitaminebommetjes (B2 en B6), en bevatten ijzer en zink.

Met rood druivensap geniet je van dezelfde goede stofjes als in rode wijn, maar dan zonder de alcohol. Met dit pure sap geniet je van het beste van de natuur en het ziet er feestelijk uit.

Troebel appelsap
Bij de productie van ons ongefilterde, troebele appelsap blijven alle onoplosbare vezels (pectine) uit de appels in het sap; een stimulans voor een gezonde darmflora! De appels komen van Zuid-Duitse boeren. Een Zuid-Duits familiebedrijf, waar inmiddels de derde generatie werkt, perst ze vervolgens zo vers mogelijk.

Appel-mangosap
Op een biodynamische plantage worden Demeter-mango’s geteeld. De mango’s worden pas geoogst als ze volledig rijp zijn en vervolgens voorzichtig geperst, zodat het volle aroma en alle waardevolle ingrediënten behouden blijven. Samen met vers geperste Demeter-appels wordt hiervan ons aromatische appel-mangosap gemaakt.

Hoogwaardige biodynamische kwaliteit
Onze biodynamische fruittelers zorgen voor een levende bodem zodat ook volgende generaties er weer van kunnen oogsten. Op hun boerenland worden gewassen niet opgejaagd; de telers volgen juist het ritme van de natuur. Het resultaat is vitale voeding van Demeter-kwaliteit. Direct na de oogst wordt het fruit voorzichtig geperst. Het sap wordt daarna gebotteld (zonder enige toevoeging) en alleen even verhit om de houdbaarheid te verlengen. Het is dus puur sap, met alleen van nature aanwezige suikers.

Heb je meer zin in iets sprankelends? Luna e Terra heeft ook Franse appelcider of sprankelend appelsap in haar assortiment. Twee heerlijk mousserende sappen met karakter, boordevol smaak en vitaliteit. De appelcider bevat een klein percentage alcohol.

Boordevol smaak en vitaliteit

Biologisch-dynamische groenten staan met hun wortels in vruchtbare aarde en komen tot stand door een nauwe samenwerking tussen mens en natuur. Biologisch-dynamische groenten zijn groenten die op eigen kracht groot worden, op hun natuurlijke tijd uitrijpen en met aandacht worden geoogst. Dat geeft puur sap met karakter, boordevol smaak en vitaliteit.


Melkzuur-gefermenteerd
Een deel van de Luna e Terra groentesappen is melkzuur-gefermenteerd. Melkzuurbacteriën zetten de natuurlijke suikers uit het sap om in melkzuur, waardoor het sap een frisse, lichtzure smaak krijgt.


Het assortiment Luna e Terra groentesappen bestaat uit:
Cocktailsap, gemengd groentesap, groentecocktail, rode bietensap, tomatensap, wortelsap en zuurkoolsap. De wortelsap is bijvoorbeeld van het zaadvaste ras de dieprode Rodelika wortel. En het rode bietensap van het ras de Robuscka. let-assortiment-banners

Zaadvaste Rodelika wortel


Plastic free
De sappen van Luna e Terra worden gebotteld in glazen statiegeldflessen. Zo werken we samen aan een wereld met minder wegwerp plastic.